Dier – Gratis – Helpen

“Gratis af te halen: lief konijntje. Het is een schattig dier, maar onze zoon blijkt er allergisch voor”. Bert leest de advertentie in het plaatselijke krantje en kan het niet helpen: hij wil er al tijden dolgraag een voor zijn kinderen kopen. Toen hij zelf klein was, had hij ook altijd hangoorkonijntjes en hij vond dat reuze gezellig.

Hij belt op en die avond gaat hij na het eten nog even de deur uit en terwijl hij in de auto stapt, roept hij nog gauw naar zijn vrouw dat hij moet tanken. Hij haalt de kooi met Stampertje op en dolblij staat hij even later weer voor zijn eigen deur met de kooi in zijn hand. Hij belt triomfantelijk bij zichzelf aan en ziet al voor zich hoe zijn kinderen zich over het pluizige beestje ontfermen.

Zijn vrouw doet open en glimlacht. “Even tanken he, ja ja”. Jongens, kom eens kijken wat pappa heeft!” De kinderen stuiven naar de voordeur. “Ach, wat schattig!”, zegt de jongste. Bert stapt naar binnen en zet de kooi op de grond, waarna de kinderen er meteen omheen knielen. “Mag ik hem even vasthouden en aaien, pappa?”, zegt de kleine en voorzichtig knuffelt ze het beestje. Dan kijkt ze haar vader met tranende oogjes aan. Hatsjoe!  …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *