Nieuw Zeeland – Retour – Enkeltje

Retour Nieuw Zeeland. Of zal ik een enkeltje doen? De jonge backpacker surft online op zoek naar de goedkoopste vliegtickets. Tot zijn verbazing ziet hij dat de enkele reizen duurder zijn. Dat is vreemd.

Hij belt zijn vriendin Fleur. “Fleur, wist jij dat een enkele reis Nieuw Zeeland duurder is dan een retour? Is dat soms om ons te ontmoedigen om er te blijven?” “Wat is dat nou weer voor een paranoïde benadering?”, bijt de jonge dame aan de andere kant van de lijn hem toe. “Dat is echt weer iets voor jou om zo te denken. Soms vraag ik me wel eens af hoe het met jou verder moet als je zo denkt. En eerlijk gezegd, hoe het dan met ons verder moet. Je moet niet overal iets achter zoeken. Boek nou maar gewoon die enkele reis en van daaruit zien we wel weer hoe we verder reizen”.

Beduusd en verbouwereerd hangt hij op. Waar is het toch misgegaan tussen ons twee, zo vraagt hij zich af. Eerst was ze zo romantisch en nu snauwt zij hem steeds vaker af. Hij kijkt naar de aanbieding op zijn beeldscherm, aarzelt even en klikt dan ‘één enkele reis en een retour’ aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *