Uitzondering – Event – Ondernemer

Bij hoge uitzondering – het is voor het eerst in twee jaar – stuur ik dit keer geen 5minuutjes, maar wil ik jou als lezer van 5minuutjes uitnodigen voor mijn event:

Maak kennis met schrijven en zet jezelf als ondernemer op de kaart!

“Oscar, hoe heb je dat nou allemaal gedaan met dat boek van je?”

Sinds de publicatie van mijn boek ‘Ondernemen is net reizen’ vorig jaar mei is deze vraag mij denk ik wel 100 keer gesteld. De vragenstellers waren ondernemers, die ook een boek wilden schrijven en zagen wat het effect was van mijn boek voor wat betreft mijn zichtbaarheid en netwerk. En om meteen een aantal mogelijke misvattingen weg te nemen:

1) Nee, ik ben financieel gezien niet rijk geworden door de verkoop van mijn boek.

2) Nee, ik heb mijn boek niet geschreven omdat ik het zag als marketingtool

3) Nee, ik ben geen geboren schrijver/Neerlandicus. Op mijn eindexamenlijst VWO had ik een 6-je voor Nederlands, twee 8-en voor economie en een 9 voor wiskunde. Niet echt een ‘alfa’ dus.

Ik zal met betrekking tot bovenstaande punten ook meteen de ‘ja’-antwoorden geven.

1) Ja, ik heb geld verdiend aan mijn boek, maar het opent vooral deuren voor mij die anders gesloten zouden blijven. De winst op persoonlijk vlak, en wat het voor mijn bedrijf heeft betekend, is bijna niet in geld uit te drukken. Het plezier, het avontuur, de erkenning, de trots, het zelfvertrouwen, de dankbaarheid die ik van anderen ontvang. De afspraken die ik kan maken, de klanten die naar mij toekomen. Al deze zaken zijn wat mij betreft de echte opbrengsten van mijn boek.

Ik gun dit elke ondernemer die de wereld met zijn boodschap en kennis mooier wil maken.

2) Ja, een boek kan zeker goed werken als marketingtool, maar het besluit om mijn boek te schrijven, had ik al genomen voordat ik überhaupt iets had geleerd over de marketingkracht van het hebben van je eigen boek. Ik wilde graag mijn kennis delen met mensen die zich in een zelfde fase van hun leven bevonden als ik: mensen die hun bedrijf startten of de bakens wilden verzetten met hun business. Ik merkte dat ik met mijn kennis en ervaring – als wereldreiziger en ondernemer – anderen kon helpen. Het was voor mij al de moeite waard als ik ook maar één persoon kon helpen met mijn boek.

Pas later, na publicatie, leerde ik en ervoer ik de kracht van het hebben van mijn eigen boek. Nu wil ik graag deze kennis en ervaring delen met andere ondernemers, die op hun beurt hun kennis willen delen.

3) Ja, dat zesje voor Nederlands heeft mij lang dwarsgezeten. Het was niet zo dat ik veel grammaticafouten maakte: mijn stijl van schrijven werd gewoon niet gewaardeerd door mijn leraar Nederlands. Ik had daardoor kunnen denken dat ik niet goed genoeg zou kunnen zijn om een boek te schrijven. Maar ik vond het juist zo leuk om te schrijven. En om kennis over te dragen. Ik heb Ondernemen is net reizen dan ook vanuit mijn hart geschreven. Bij publicatie ontving mijn boek deze recensie van het doorgaans kritische NBD Biblion: “… De auteur schrijft aanstekelijk en komt met praktische tips. … Leuk en nuttig voor ondernemers en adviseurs. Ook aanbevolen voor mensen die iets speciaals willen gaan doen, zoals een wereldreis maken”…

De auteur schrijft aanstekelijk… wow. Hoe zou dat nou komen? Omdat ik vanuit mijn kracht en passie schrijf! En hoeveel moeite zou het jou kosten om vanuit jouw passie jouw kennis te delen? Wordt dat saai, of wordt dat leuk?

Ik begon deze blog met een vraag die ik veel krijg:

“Oscar, hoe heb je dat nou allemaal gedaan met dat boek van je?”

Mijn antwoord is: Je moet beginnen met het schrijven van een goed boek.

Niet wegklikken nu, want nu wordt het echt leuk

1) Je moet beginnen
2) Met schrijven
3) Van een goed boek.

Helaas spreek ik veel ondernemers die

1) Niet beginnen
2) Niet schrijven
3) Geen idee hebben wat dan een goed boek is…

Om je hierbij te helpen, heb ik samen met auteur/ondernemer/schrijfcoach Maarten Beernink een programma ontwikkeld. Stap voor stap helpen wij je om je bedrijf op de kaart te zetten met behulp van je eigen boek. Neem je voornemen om nu eindelijk deze stappen te zetten, serieus.

Voor het zetten van de eerste stap, hoef je maar één ding te doen: meld je aan voor ons event op dinsdag 15 april bij mij op kantoor in Huizen. Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve als je zegt te komen en niet op komt dagen zonder je bijtijds af te melden. Want het aantal plaatsen voor die dag is beperkt. Investeer in jezelf en meld je aan! We zien uit naar je komst.

Klik op deze link voor verdere informatie en om je in te schrijven.

En, volgende week weer gewoon een nieuwe 5minuutjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *