Vaatdoekje – Klaarover – Olifant

Klaarover Klaartje staat elke ochtend dapper met haar oversteekbordje aan de straat. Ze helpt de kinderen veilig naar de overkant. Ze loopt voorop als moeder olifant en alle kleintjes lopen achter haar aan. Maar deze morgen is alles anders. Ze heeft zich verslapen en nu kan ze ook nog het verdraaide bordje nergens vinden. Ten einde raad pakt ze het vaatdoekje van de aanrecht en bindt ze het vast aan de vliegenmepper. Het motiefje van het doekje lijkt een beetje op dat van het klaaroverbordje, dus zo moet het maar even, denkt ze.

Bij de oversteekplaats aangekomen staan de kinderen al op haar te wachten. Ze lachen bij het zien van Klaartje en haar geïmproviseerde bordje. Het regent en het doekje hangt wat troosteloos aan de vliegenmepper, terwijl de nattigheid eruit druppelt. Maar het werkt en met de mepper in de lucht leidt ze zo het ene na het andere kindje veilig de straat over. Dan stapt er een wachtend bestuurder en de auto.

Hij loopt op haar af en zegt…

 

Ja, wat zegt de bestuurder? Geef in de reactie drie woorden. Misschien gebruik ik jouw drie woorden wel om het verhaal verder te vertellen…

 

(wordt vervolgd…)

 

3 reacties op “Vaatdoekje – Klaarover – Olifant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *