Wat is 5minuutjes?

5minuutjes is een initiatief van Oscar Bulthuis, eigenaar en oprichter van De Startersacademie.nl , met als doel zoveel mogelijk mensen met een glimlach de werkdag te laten beginnen.

Oscar schrijft op basis van 3 volstrekt willekeurige woorden uit het woordenboek (of door jou aangeleverd, bij inschrijving!) in exact 5 minuten een kort verhaal.

Soms grappig, soms diepgaand, soms bizar, maar altijd leuk!

 • Elke maandag een nieuwe 5minuutjes
 • Stuur het door naar jouw vrienden en collega’s
 • Sta even stil bij wat je hebt gelezen, glimlach en… aan het werk!

12 reacties op “Wat is 5minuutjes?

 1. Hallo Oscar,

  Jouw 5minuutjes zijn een frisse bries tussen alle job ads en whitepapers op LinkedIn.com. Een prima initiatief, en dan met name voor de drukke werknemer (en diegenen die het zichzelf druk maken). Sluit ook goed aan bij die trademark glimlach van je: geen spat veranderd sinds de jaren ’90!

  Blijf doorgaan hiermee. The world needs a smile.

  groeten uit Singapore,
  Chris

  • Chris! Wat leuk om op deze manier wat van je te horen! Dank voor je compliment en ja, lachen is goed voor de wereld! Het ga je goed, in het prachtige Singapore! Oscar

 2. Hoi Oscar,
  Tijdens een cursus wordpress bij exrtraforce werd jouw site en initiatief genoemd. Zojuist heb ik je site bekeken om een idee te krijgen. Deze week ga ik een cursus doen in de sfeer van “write your book…” Ik hoop leuke en interessante dingen te leren want ik schrijf graag. Op dit moment concentreert het schrijven zich vooral op de teksten voor mijn site. Met de nodige blogs in het achterhoofd leek het me wel interessant om meer invulling te zoeken voor mijn teksten.
  Veel succes en plezier met jouw site.
  Vriendelijke groeten,
  Marianne

 3. Via IEDP doorgelinkt naar je site; meteen moest ik glimlachen (om je foto).
  Ik ga je volgen, je hebt mijn nieuwsgierigheid gewekt…

 4. Beste Oscar,
  Vandaag hebben we vernomen dat er ondernemers zijn die beginnende ondernemers willen helpen met hun start en met deze site laat jij ze de dag beginnen met een lach. Wat heb je toch een leuke mensen!
  Heel veel succes met je bedrijf,
  Ronald
  (starter)

 5. Ha Oscar! Wat een leuk initiatief :-). Mijn drie woorden:
  – verwennen
  – basis
  – vrijheid

  Succes! Esther

  • Hoi Esther,
   Dank je! Ik heb jouw drie woorden genoteerd, de spelregel is natuurlijk wel dat je je even inschrijft! Heb je dat gedaan?
   Groetjes, Oscar

 6. Beste Oscar, we spraken elkaar bij open circles; ik zie dat je mooi van start bent met dit initiatief; het levert inderdaad een glimlach op en dat was de bedoeling. Ik zal je hopelijk binnen enkele weken een plan van mij kunnen laten zien.
  Hartelijke groet
  Leo

  • Dank je Leo, ik ben een stukje schatplichtig aan de Write your book in 28 days course van Open Circle Academy. Daar ben ik voor het eerst snel stukjes van 5 minuten gaan schrijven, net als jij waarschijnlijk. Een cursus die ik andere aspirant schrijvers verder van harte kan aanbevelen. Het idee en de implementatie van deze site komt natuurlijk wel van mijn kant!
   Ik ben benieuwd naar jouw plan!
   Oscar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *